Nieuws

Op deze pagina vindt je nieuwsitems die betrekking kunnen hebben op Defensiebrandweer NL. Zelf een nieuwtje laten plaatsen? E-mail de tekst en/of foto’s/films naar Defensiebrandweer NL.

Voortgang Website:

26-09-2023: Vandaag met mijn oudste kleinzoon op bezoek geweest bij het Brandweermuseum in Borculo. Heel erg interessant, grote collectie van allerlei brandweervoertuigen, motorspuitaanhangers, handpompen, blustoestellen, model-brandweerauto’s, enz., enz…. Ook een aantal voorwerpen en modellen van de KLu Brandweer. Zeer vriendelijk vrijwillig personeel. Een aanrader voor als je toch richting Twente of Achterhoek gaat! Meer info over Brandweermuseum Borculo vind je HIER.

24-09-2023: De Kentekenlijst is weer uitgebreid en de storing met het zoekvenster is opgelost. Ook de locatie-lijst is gewijzigd. Je kunt nu de kazernenaam aanklikken in plaats van de plaatsnaam om bij de betreffende pagina te komen.

01-09-2023: Een heleboel links van kentekens naar kenteken-pagina’s aangemaakt. En nu de Locatie-tabel aanpassen. Kijk maar HIER.

22-08-2023: De laatste lading (veel) kentekens ingevoerd en de links goed gezet. Benieuwd welke het zijn? Helemaal onderaan de kentekenlijst staan ze. Ze moeten nog met meer info aangevuld worden.

20-08-2023: Dankzij de hulp van een zeer geachte oud-collega hebben we een behoorlijk aantal kentekenpagina’s van KL-brandweervoertuigen en vooral aanhangers (MSA en PBA) toe kunnen voegen. Geweldig! Wij hebben nog steeds belangstelling voor foto’s uit jouw verzameling! Ook beelden van aanhangers en kazernes zijn van harte welkom. Stuur ze naar svp  defensiebrandweer.nl@kpnmail.nl.

09-08-2023: De haakarmbakken van het KMB en voertuigen van het BOTC geplaatst. Ook drie vroegere brandbestrijdingsvaartuigen van de Marine zijn te zien.

05-08-2023: Weer een aantal foto- en stamkaart pagina’s aangemaakt. Voor nieuwe voertuigen maar ook voor de toekomstige voertuigen. Daarmee komt het aantal pagina’s op ca 2050. Blijf ons voeden met informatie! Er kan nog meer bij!

20-06-2023: Begonnen met inventarisatie van ontbrekende foto’s van voertuigen, locaties en  ontbrekende technische gegevens.
Een leuke uitdaging want wij hebben inmiddels maar liefst 1999 pagina’s op deze website gezet….

27-05-2023: Nieuwe pagina’s voor de Daf CF HA 2022 (KM) aangemaakt. En nog wat foto’s op diverse pagina’s bijgeplaatst.

01-05-2023: Pagina gemaakt met een alfabetisch opsomming van de pagina’s, inclusief links.

27-01-2023: Het lijkt rustig, maar achter de schermen wordt nog steeds gewerkt aan de vulling van een aantal pagina’s en plaatsing van voertuigfoto’s. Heb jij nog beelden of info die we kunnen gebruiken? Neem aub contact met ons op!

29-01-2323: Pagina Bescherming Bevolking geplaatst. Fotogalerij Kabelafreminstallatie test geplaatst.

27-11-2022: Welkom pagina aangepast.

23-09-2022: Een website maken en een website onderhouden zijn twee grote uitdagingen. Door diverse omstandigheden zijn de nog te plaatsen foto’s en artikelen opgestapeld. Maar… er zit nu weer beweging in! De KLu locaties met brandweerkorpsen worden de komende weken aangevuld.

09-07-2022: Tussen het plaatsen van nieuwe inhoud worden andere pagina’s verbeterd, aangepast en foto’s voorzien van teksten. Ook zijn weer nieuwe pagina’s toegevoegd, vooral onder de tab ‘Overige’.

19-06-2022: Een paar weken is onze website nu te zien. En een heleboel positieve reacties gekregen en aanbiedingen voor het aanleveren van meer vulling in de vorm van foto’s en documenten. Kom maar op met nog meer info!

17-05-2022: Het is zo ver! Onze website is voor iedereen te zien. En natuurlijk nog niet perfect. Nog dagelijks worden nieuwe foto’s en artikelen geplaatst. Ons archief is nog niet uitgeput en er komen nog steeds nieuwe voertuigen en ontwikkelingen bij.

03-01-2021: Fijn 2021 allemaal! Onze serverdeskundige René heeft zijn apparatuur in een nog betere omgeving geplaatst. We kunnen er weer jaren tegenaan. Sinds onze start zo’n 6 maanden geleden is heel veel gebeurd. We zijn er nog niet, maar het doel is in zicht!

29-12-2020: De laatste maanden van het bizarre jaar 2020 is hard gewerkt aan het vullen van het Kenteken Register, aanvullen van de stamkaarten en plaatsen van meer dan 500 foto’s. Het gaat de goede kant op!

28-11-2020: Veel pagina’s zijn intussen gevuld met informatie en foto’s. Ziet er al goed uit. We krijgen ook steeds meer medewerking en toestemmingen voor gebruik van materiaal van derden. Dat maakt het nog leuker, ook voor ons!

19-10-2020: Eigen e-mail adres ingevoerd. De locatie-pagina’s van een aantal kazernes aangevuld met info van jeoudekazernenu.nl en Wikipedia.

06-10-2020: Weer een stap verder. We krijgen steeds meer toestemming om foto’s en gegevens te gebruiken. Een aantal locatie-pagina’s is voorzien van foto’s. Nu bezig met de kentekenlijst en de daaraan gekoppelde pagina’s.

05-09-2020: De aangevulde Locaties Defensie lijst is gepubliceerd. Daaraan gekoppeld zijn ook evenveel pagina’s waar, op sommigen al wat informatie te vinden is. Naast de geschreven stukken zullen we ook foto’s er bij zetten. Tijdrovend werk, maar het wordt wel mooi!

Ook de Stamkaarten Lijst is nog beter gevuld. De via de links op die lijst vind je de betreffende Stamkaart. Deze stamkaarten zijn ook al voor een deel gevuld met technische informatie.

11-08-2020: Intussen is veel gediscussieerd over hoe de website ingedeeld moet worden. Er zijn veel pagina’s aangemaakt, waarvan een aanzienlijk aantal niet direct zichtbaar is voor bezoekers. Ook hebben we medewerking toegezegd gekregen van een aantal zeer actieve brandweerdeskundigen en brandweerfans. Er is nu een stamkaart lijst, waarop vrijwel alle types brandweervoertuigen staan en is begonnen met de vulling van de individuele stamkaarten per type.

07-07-2020: Na de start met de realisatie van deze website op 4 juni 2020 zijn de tabbladen en veel pagina’s gemaakt. Deze zijn nog lang niet allemaal gevuld. Ook zijn d.m.v. ‘plugins’ aanpassingen in de software gemaakt en aanvullende opties, zoals een fotogalerij en koppelingen naar gerelateerde media, ingevoegd.

Ook wordt hard gewerkt aan de lijsten en het uitzoeken van foto’s van Defensie brandweervoertuigen.

Intussen hebben we ook groen licht gekregen om de KLu Brandweer Facebook groep in deze website in te passen. Hoe en waar wordt nog bekeken.

 

Klik hier om terug te gaan naar de voorpagina

Deze pagina is bijgewerkt op 26-09-2023. FB.